Afbeelding

Hattem verliest nipt van VIOS

· leestijd 1 minuut Sport

HATTEM – v.v. Hattem speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen VIOS Vaassen. De situatie vooraf was helder: VIOS stond één punt onder Hattem en beide teams zijn op zoek naar de laatste punten om nacompetitie voor klassenbehoud of degradatie te ontlopen. Helaas trok Hattem in deze wedstrijd aan het kortste eind en ging met een kleine nederlaag huiswaarts.

Trainer Ten Hove had voor de te spelen uitwedstrijd tegen VIOS Vaassen enig puzzelwerk nodig. Dit omdat er negen selectiespelers om uiteenlopende redenen niet beschikbaar waren. De mannen die namens Hattem aantraden speelden evenwel naar vermogen en beide teams waren over de gehele wedstrijd aardig aan elkaar gewaagd.

Strijd op middenveld

Hattem had binnen een minuut al de eerste beste kans van de wedstrijd, maar Felix Besseler kon de bal net niet goed richting doel krijgen. Even later lukte dat VIOS wel. Via een kluts op het middenveld schoot de bal naar de snel reagerende Tuasela, die ineens vrij baan had en Hattem-doelman van Dijk kansloos liet. Hattem kwam binnen twee minuten op gelijke hoogte. Na een goede actie op het middenveld werd Bram de Boer op links weggestuurd en hij zag dat VIOS-doelman de Vries zijn inzet niet onder controle kreeg, waardoor de bal in het doel verdween. Beide teams kregen kort voor rust nog de kans om de tweede goal te maken, maar met een 1-1 stand werd de rust ingegaan.

VIOS doortastender

Hattem kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en leek wat beter in de wedstrijd te komen. Na een overtreding op Kevin Veger kreeg Hattem na 10 minuten een strafschop. De inzet van Wesley van Winsum bleek echter een prooi voor doelman de Vries, die redding bracht. Net na een uur voetballen kwam de thuisploeg op 2-1. De Hattemers gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker, en kregen via Wesley van Winsum en Kevin Veger mogelijkheden, maar helaas zonder resultaat. Trainer Ten Hove probeerde met het inbrengen van Michael Nieuwenhuis en de net 17-jarige Boaz Schreur wat te forceren in de hoop er een slotoffensief uit te persen. Ondanks alle goede bedoelingen van het team kreeg het geen grote kansen meer en was verlies een feit.

Door deze nederlaag staan zowel VIOS als Swift – na een overwinning op ZAC – boven Hattem in de rangschikking. Vooralsnog zitten de Hattemers nog aan de goede kant van de streep. Volgende week kan de ploeg zich in de thuiswedstrijd tegen ’t Harde veilig spelen. De wedstrijd begint volgende week overigens niet op de normale tijd, maar start om 18.00 uur.