Afbeelding
Foto: Mohammed Chahim

Europarlementariƫr bezoekt Hattem

Algemeen

HATTEM/HEERDE - Op 6 juni zijn er Europese verkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen komt op 3 mei EuroparlementariĆ«r Mohammed Chahim op werkbezoek in Heerde en Hattem. ā€˜s Avonds zal hij tijdens een themabijeenkomst in MFC de Marke over diverse onderwerpen spreken.

Na zijn studie econometrie is Chahim als onderzoeker gaan werken bij TNO in Delft. Ook was hij in die tijd actief als raadslid voor de PvdA in Helmond. Sinds 2019 is Chahim namens de PvdA EuroparlementariĆ«r. De komende Europese verkiezingen is hij opnieuw verkiesbaar voor GroenLinks-PvdA. ā€œZijn enthousiasme en benaderbaarheid kenmerken hemā€, aldus Marie-Lupe Stapper, fractievoorzitter van de fractie in Heerde. Zij heeft in de afgelopen maanden kennis gemaakt met de diverse zittende EuroparlementariĆ«rs en de verkiesbare kandidaten. ā€œHij heeft een brede kennis van zaken, maar zijn expertise ligt vooral binnen landbouw, bestaanszekerheid, energietransitie en werkgelegenheid.ā€

ā€œDe groene transitie is onze kans om Europa in een veel socialere richting te duwenā€, aldus Mohammed Chahim. De afdelingen Epe-Heerde, Hattem, Oldebroek en Elburg van Groenlinks-PvdA zijn blij met deze aandacht van Mohammed Chahim voor de regio. ā€œEen regio die gekenmerkt wordt door natuur, diversiteit aan industrie en werkgevers en landbouw. En dat brengt ook de nodige knelpunten met zich mee.ā€ Deze avond zal onder andere in het teken staan van het nut en de noodzaak van een sterk Europa, de bestaanszekerheid, de bouw- en wooncrisis en voedselveiligheid. Het belooft dus een interessante avond te worden.

De bijeenkomst op 3 mei in MFC de Marke in Hattem start om 20.00 uur, met een inloop vanaf 19.30 uur. Iedereen is welkom.