Afbeelding
Foto: .

Commissie Ruimte en Duurzaamheid praat over Programma Wonen

Algemeen

HATTEM – De leden van de commissie Ruimte en Duurzaamheid praten maandag 13 mei over het aangepaste raadsvoorstel Programma Wonen.

Wonen

Het Programma Wonen is een uitwerking van de Omgevingsvisie Hattem. Met het vaststellen van de Omgevingsvisie Hattem in 2022 heeft de gemeente een bijgewerkte beleidsvisie op hoofdlijnen. In de Omgevingsvisie is aangegeven dat wonen en woningbouw een belangrijk thema zijn. Daarom is dit thema nader uitgewerkt in een programma waarin de ambities op het gebied van wonen staan en op welke wijze deze gerealiseerd kunnen worden.

Aanpassingen

In januari 2024 is het eerste concept Programma Wonen besproken in de commissie. De vragen en aanpassingsvoorstellen die werden gedaan hebben als input gediend voor de extra commissievergadering op 27 maart, waar het Programma Wonen opnieuw op de agenda stond. Tijdens deze extra vergadering hebben de commissieleden een tiental punten meegegeven aan het college om het conceptprogramma te optimaliseren. Het aangepaste voorstel wordt maandag besproken in de commissievergadering. Op een later tijdstip volgt nog een bespreking over welke instrumenten nodig zijn om de beoogde doelen te bereiken. De commissie Ruimte en Duurzaamheid begint maandag 13 mei om 20.00 uur in de Raadszaal in het stadhuis.