deHattemer.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Het laatste nieuws uit Hattem

Afscheid burgemeester van Asseldonk

Afscheid burgemeester van AsseldonkAfscheid burgemeester van Asseldonk
Redactie: dehattemer

HATTEM – “Dank u wel voor een prachtig jaar”, met deze woorden nam waarnemend burgemeester Toon van Asseldonk maandagavond afscheid in een buitengewone raadsvergadering.

De voorzittershamers werd overhandigd aan de nestor van de raad Martin van Duinen. Het raadslid is tijdelijk voorzitter van de gemeenteraad tot de installatie van Marleen Sanderse als burgemeester van Hattem.

Van Duinen roemde Van Asseldonk om zijn heldere stijl van vergaderingen voorzitten. “U kwam voor diverse uitdagingen te staan en die werden met verve opgepakt. U bent betrokken bij alle bewoners van jong tot oud. Wij zijn blij met uw inzet en liefde voor Hattem. Dank burgemeester, het ga je goed!”. Van de raad ontving Van Asseldonk een aantal Hattemse cadeaus, zodat altijd kan worden teruggedacht aan het jaar dat hij burgervader was van de Hanzestad.

Loco-burgemeester Auke Schipper omschreef de vertrekkend burgervader als een goedlachse Brabander. “We mochten blij zijn met deze burgemeester in deze tijd. Een betere ambassadeur voor Hattem hadden we ons niet kunnen wensen. Een burgemeester die er was voor iedereen. Duidelijk, daadkrachtig en doortastend, maar ook vriendelijk. Een aimabele man die spijkers met koppen durft te slaan”. Met een prachtige appelboom voor in de tuin bij zijn boerderij in Randwijk als geschenk werd Van Asseldonk bedankt voor zijn werk als burgemeester.