deHattemer.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Het laatste nieuws uit Hattem

Boekpresentatie De probleemleerling

Boekpresentatie De probleemleerling
Redactie: dehattemer

HATTEM/ZWOLLE- Vorige week presenteerde Eduard Poot uit Hattem zijn boek De probleemleerling in studentencafe Het Vliegende Paard te Zwolle.

Het boek De probleemleerling biedt een praktisch overzicht en is een relaas van zowel de negatieve als de positieve schoolervaringen van Eduard Poot. Het geeft inzicht in de ervaringswereld van een leerling met dyslexie die enerzijds als creatief en anderzijds als lastig wordt omschreven. Met zijn eigen verhaal hoopt Eduard Poot anderen te inspireren om niet zomaar op te geven.

Dat kwam ook terug in de presentatie die het thema 'Hercules versus het onderwijssysteem' had gekregen. "Een van de grootste en sterkste helden uit de Griekse mythologie is Hercules. Ondanks de onmogelijk taken gaf Hercules niet op. Dat is precies waar dit verhaal om gaat. Doorzettingsvermogen. Iemand met dyslexie is vaak twee keer zoveel tijd als een ander kwijt aan huiswerk, met een verkeerde docent krijgt hij of zij alleen maar onmogelijke taken net als Hercules. Mijn doel is om een naam als schrijver en activist voor creatief onderwijs op te doen. Een idool te worden dus, de hedendaagse Hercules van de lage landen. Net als Hercules vroeg ik niet om deze taak. Het is door de goden en door de bevelhebbers zo gestuurd", aldus schrijver Poot.

Voor wie het boek graag wil aanschaffen: https://www.bol.com/nl/f/de-probleemleerling/9200000121691160/.