deHattemer.nl

Maandag, 6 juli 2020

Het laatste nieuws uit Hattem

Burgemeester krijgt bezoek van Luuk en Noud

Burgemeester krijgt bezoek van Luuk en Noud
Redactie: dehattemer

HATTEM - Burgemeester Toon van Asseldonk kreeg vrijdag 26 juni bezoek van Luuk en Noud. De twee broertjes van 3 en 6 jaar oud waren boos op de burgemeester. Ze hadden gehoord dat de speeltuin waar ze graag spelen zou verdwijnen en schreven daarom een boze brief aan de burgervader. De jongens lieten geen contactgegevens achter in de brief, maar na een korte zoektocht werden de jongens gevonden.

Burgemeester Toon van Asseldonk: ‘Ik heb de jongens uitgenodigd in het stadhuis. Natuurlijk ook om ze te vertellen hoe het zit met de speeltuin, maar eigenlijk vooral omdat ik het knap vind wat ze gedaan hebben. Ze zijn het ergens niet mee eens en laten van zich horen. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich realiseren dat ze mee kunnen praten over onze samenleving, bijvoorbeeld als er iets verandert in hun omgeving. Dus als twee jongens dat op die leeftijd al doen, dan wil ik dat graag belonen.’ De burgemeester gaf de jongens daarom allebei een bal. Buiten spelen is immers leuk en gezond.

Speeltuin verdwijnt (voorlopig) niet

En de speeltuin, verdwijnt deze nu wel of niet? Burgemeester Van Asseldonk: ‘De speeltuin waar de jongens graag spelen ligt in de toekomstige woonzorgzone. Het concrete plan voor de woonzorgzone moet nog door de gemeenteraad vastgesteld worden, maar het lijkt er op dat de speeltuin dan plaats moet maken voor zorgwoningen. Maar dat betekent niet dat er niet meer gespeeld kan worden: er komt genoeg gelegenheid om te spelen voor in de plaats, misschien nog wel mooier dan het speeltuintje dat er nu staat. Wellicht willen de broertjes en kinderen uit de buurt straks wel met ons meedenken hoe de nieuwe speellocatie er uit moet zien.’