deHattemer.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Het laatste nieuws uit Hattem

Collecte HandicapNL

Collecte HandicapNL
Redactie: dehattemer

HATTEM- Op maandag 21 september start HandicapNL met de landelijke collecte en vraagt daarbij aandacht voor de positie van mensen met een fysieke of verstandelijke beperking.

HandicapNL droomt van een Nederland waarin je met een handicap echt kunt meedoen. “Wij willen een maatschappij waarin je eigen keuzes kunt maken. Waarin je weerbaarder bent en zichtbaar is wat je kan en niet wat je beperkt. Door je te ondersteunen om het heft in eigen handen te nemen. Familieleden helpen we een balans te vinden tussen draaglast en draagkracht. En we stimuleren de sociale kring en de complete maatschappij om met een open blik naar de mogelijkheden van mensen met een handicap te kijken. Iedereen hoort erbij, iedereen eerlijke kansen.”

In deze Corona tijd mag de collecte wel doorgaan, maar plaatselijke organisatoren zien het niet zitten om dit te organiseren, op de manier zoals ze dat gewoonlijk doen. “Wij zijn op zoek naar andere manieren. Het is mogelijk om een digitale collectebus aan te maken waarmee je makkelijk familie en vrienden om donaties kunt vragen. Ga naar www.handicapnl.digicollecte. Ook is het mogelijk om via een QR code uw gift te doneren. In verschillende winkels vindt u een poster met een legitimatiekaart. Hierop staat een QR code voor een gift via tikkie of Ideal. Doneren via de website behoort ook tot de mogelijkheden. Het landelijke bureau organiseer dit jaar ook een collectanten-run. Meer informatie vindt u op de website. www.handicap.nl. U kunt voor meer informatie contact opnemen met Roelanda Beekhuis (roelanda@jbeekhuis.nl), de plaatselijke wijkcoördinator. “We hopen dat er op deze manier toch een mooi bedrag kan worden ingezameld en dat we volgend jaar weer een gewone deurcollecte kunnen organiseren.”