deHattemer.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Het laatste nieuws uit Hattem

Echtpaar Treep-Hoksbergen viert 60-jarig huwelijk

Echtpaar Treep-Hoksbergen viert 60-jarig huwelijk
Redactie: Angela van Erven

HATTEM – “Het geheim van een goed huwelijk is geven en nemen. Het begint met geven, dan komt dat nemen vanzelf wel’, aldus Jan en Dicky Treep-Hoksbergen.

Zij vierden op 19 juli hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Burgemeester Toon van Asseldonk kwam het diamanten echtpaar persoonlijk feliciteren in hun woning in de Hof van Blom.

Het jubileum wordt in augustus gevierd in familiekring. Een voorproefje van de feestelijkheden hadden de kinderen als verrassing georganiseerd samen met de bewoners van de Hof van Blom. Het accordeon-duo Eggie en Irjan was uitgenodigd voor een bescheiden feestje in het atrium van de Hof van Blom. Daarnaast werden alle bewoners getrakteerd op een lekker ijsje.

Jan (83) en Dicky (82) Treep kwamen 18 jaar geleden in Hattem wonen. Het echtpaar heeft daarvoor altijd hard gewerkt in hun eigen groentezaak aan de Rembrandtlaan in Zwolle.

Ze leerden elkaar kennen via een de zus van Jan die in Langeslag woonde. “Daar logeerde ik heel vaak. We gingen naar dezelfde kerk zo kwam hij in zicht”, vertelt Dicky, die destijds als onderwijzeres werkte.

Eén blik op Dicky en de jonge soldaat Jan was direct verkocht. Het waren vriendinnen die haar tijdens een zanguitvoering in Hasselt erop wezen dat die lange soldaat wel erg vaak zat te kijken. “Ik heb haar toen naar de bushalte gebracht en direct een afspraakje gemaakt. Zo ging langzamerhand het balletje rollen”, geeft Jan aan.

Na vier jaar verkering volgde de bruiloft in Zwollerkerspel. Het echtpaar Treep is gezegend met 4 kinderen, 9 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.