deHattemer.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Het laatste nieuws uit Hattem

Hattem sluit bekertoernooi af met winst

Hattem sluit bekertoernooi af met winst
Redactie: dehattemer

HATTEM- Hattem startte in de laatste bekerwedstrijd wat afwachtend waardoor tegenstander Avereest, uitkomende in de 3e klasse van het district Noord, Hattem onder druk probeerde te zetten. Dat lukte maar tijdelijk want gaandeweg wisten de geel-blauwen het initiatief naar zich toe te trekken.

Al vrij snel had Mitchell Hooisma de score kunnen openen. Na een goede pass van Jens Borger kwam hij vrij voor Avereest-doelman Zwijns. Deze kon nog net een voet tegen de bal krijgen waardoor deze kans verloren ging. Kort daarna was het evenwel raak voor Hattem. Uit een prima hoekschop van Silvan Kersbergen kon de meegekomen Jens Borger vrij koppen en hij liet doelman Zwijns kansloos. Hattem probeerde de druk er op te houden en veroverde bij balverlies snel weer de bal. Dit resulteerde in deze fase voor wat kansen waarbij Felix Noordberger en Uzair Goelab helaas het net niet vonden. Halverwege de 1e helft kwam Avereest op gelijke hoogte. Slap verdedigen in de Hattem-verdediging maakt voor Maarten Pol de weg vrij om doelman Stefan de Weerdt kansloos te laten met een bekeken schuiver; 1-1.

Hattem kwam na rust flitsend uit de startblokken. Na een goede actie wist Uzair Goelab de vrijstaande Felix Noordberger te vinden. Die liet de doelman kansloos; 2-1. Simpel balverlies op het middenveld en een verdediging die niet goed opgesteld stond, maakte de weg vrij voor Avereest; 2-2. Vanaf dat moment trok Hattem de wedstrijd naar zich toe. Na weer een goede combinatie met Ayoub Ben Ali Ahlaq bracht Uzair Goelab opnieuw Felix Noordberger in balbezit die de 3-2 kon maken. Met nog een kwartier te spelen kwam Hattem op een 4-2 voorsprong. Een goede aanval van achteruit werd mooi afgerond door Lawrence v.d. Bend. Zijn rentree in de eerste thuiswedstrijd na zijn blessures werd voor hem nog mooier toen hij even later vanaf 11 meter mocht aanleggen (strafschop na een handsbal). Ook deze kans liet hij niet liggen; 5-2. Kort voor tijd werd het uiteindelijk zelfs nog 6-2 door de ingevallen Wesley van Winsum.

“Een mooi resultaat al ligt er ook na deze wedstrijd nog wel het nodige huiswerk. Maar dat het een opsteker is richting de start van de competitie is wel duidelijk”, laat v.v. Hattem weten. “Het is aannemelijk dat voor trainer Oosterhaar op basis van de gespeelde wedstrijden wel duidelijk zal zijn hoe en met wie hij de competitie zal aanvangen.” Hattem opent de competitie op 19 september met een thuiswedstrijd tegen Olympia ’28 uit Hasselt; geleid door oud Hattem-trainer Hans Roeland. De wedstrijd op ’t Achterveen begint om 14.30 uur.