deHattemer.nl

Zaterdag, 19 september 2020

Het laatste nieuws uit Hattem

Nieuwjaarsreceptie Brandweer

Nieuwjaarsreceptie Brandweer
Foto: Michel van der Grift – Brandweer Hattem.
Redactie: dehattemer

HATTEM- Tijdens de nieuwjaarsreceptievan de Brandweer is vooruitgekeken naar het nieuwe jaar, maar ook teruggeblikt op het afgelopen jaar. "Het jaar 2019 heeft veel spanning met zich meegebracht. De VNOG maakte het nieuwe Dekkings- en spreidingsplan bekend, wat voor Hattem inhoudt dat er één belangrijk voertuig moet worden afgestaan. Ook waren er verschillende grote incidenten waar wij het verschil hebben kunnen maken."

Burgemeester Toon van Asseldonk bedankte Korps Hattem voor de bijdrage afgelopen jaar.
Tevens werd stilgestaan bij de motie die door de raad van Hattem is ingediend tegen de nieuwe plannen van de VNOG. 15 januari zullen de plannen van de VNOG besproken worden met het dagelijks bestuur. Ook Gerrit van der Heide (teamleider incidentenbestrijding Veluwe) sprak over het Dekkings- en spreidingsplan van de VNOG zoals het er nu ligt. Er werd dieper ingegaan op de positionering van de NBB (Natuur Brand Bestrijding) voertuigen binnen de VNOG Veluwe West en wat dat betekent voor de 06-6641 van Hattem.

Natuurlijk zijn er in 2020 ook geslaagden en jubilarissen. Jubilarissen: Rob Wierenga 12,5 jaar in brandweerdienst. Diploma's: Joost van Diepen – Manschap, Douwe Fiks – Manschap, Marcel Brouwer – Manschap, Wouter Dieters – Manschap, Alwin Kers – Instructeur, Patrick Lijkendijk – Voertuigbediener.