<< Ga terug

​​​​​​​Profielschets nieuwe burgemeester vastgesteld

​​​​​​​Profielschets nieuwe burgemeester vastgesteld

HATTEM- Dinsdagavond is in een buitengewone raadsvergadering de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. Dit gebeurde in aanwezigheid van de Commissaris van de Koning John Berends.

De gemeenteraad heeft de profielschets opgesteld. “We hopen in september 2020 de nieuwe burgemeester te verwelkomen. Onze profielschets is gebaseerd op de inbreng van de inwoners van Hattem, het college van burgemeester en wethouders, en op de input van medewerkers van de gemeentelijke organisatie”, is te lezen in de schets. In de profielschets is verder te lezen wat de belangrijkste uitdagingen en opgaven voor de nieuwe burgemeester zullen zijn. Enkele voorbeelden: “Kunnen we het bouwen van betaalbare woningen voldoende faciliteren? Hoe komen we tot een effectieve samenwerking met gemeenten in de Regio Zwolle? Op welke wijze kunnen we de ontwikkeling van de woonzorgzones versnellen? Hoe gaan we om we met de energietransitie en klimaatverandering?”

“De inwoners van Hattem zoeken een burgemeester die vooruitstrevend is. Op dit punt zijn zij het meest uitgesproken. Daarnaast zoeken zij een burgemeester die in de wijken komt. Hij of zij mag een informele houding hebben. De burgemeester zou een burgervader/-moeder moeten zijn voor inwoners en zich vooral richten op uitdagingen van de toekomst. Dit beeld komt ook naar voren uit de antwoorden op de open vraag die is gesteld. Inwoners van Hattem zoeken een betrokken burgemeester, die kan verbinden en toegankelijk is. Daarbij past een toekomstgerichte houding. De nieuwe burgemeester gaat daadkrachtig aan de slag.” In de profielschets worden ook 5 ‘cruciale eigenschappen’ genoemd waar een nieuwe burgemeester over moet beschikken: integer, herkenbaar, onafhankelijk, verbindend en stressbestendig.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo