deHattemer.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Het laatste nieuws uit Hattem

Rommelmarkt RK Kerk  groot succes

Rommelmarkt RK Kerk  groot succes
Redactie: dehattemer

HATTEM - De RK kerk in Hattem organiseerde zaterdag een grote rommelmarkt aan de Zuiderzeestraatweg. De opbrengst, ruim 5000 euro, is bestemd voor het renovatiefonds van de kerk. Het dak, de kachel en het orgel zijn aan een grote opknapbeurt of zelfs vervanging toe.

Voorafgaand aan de opening stonden er al tientallen bezoekers te wachten om het terrein op te kunnen. Om in het kader van de landelijke Corona-eisen de bezoekers zo veel mogelijk te spreiden over de dag, startte de dag een kwartiertje eerder.

Er was door de organisatie buitengewoon veel zorg besteed aan de landelijke Corona-maatregelen.
“Bij ingang en uitgang stonden tellers om bij te grote drukte de ingang te sluiten. Looproutes waren aangegeven ter voorkoming van kruisende bezoekersstromen. Er waren vanuit de organisatie vijf toezichthouders ingezet. Het grootste deel van de bezoekers hield zich uit zichzelf uitstekend aan de eisen. Bij de entree en uitgang dienden de handen te worden ontsmet en er waren bij de ingang mondkapjes verkrijgbaar. En er waren voor de verkopers handschoenen beschikbaar.”

“De hele dag was er sprake van een gezellige drukte. Ook de verkopers hadden het uitstekend naar hun zin. Misschien was dat wel de grootste winst van de dag: bijna 60 vrijwilligers die in goede harmonie samen een klus klaarden voor een goed doel. Velen van hen waren na de rommelmarkt bekaf omdat ze dit werk niet gewend waren. Twee dagen van opbouw en verkoop, fysiek aan de gang: dat eiste zijn tol.”

Vele mooie veilingstukken vonden een nieuwe eigenaar. Hetzelfde gold voor de artikelen die op de kramen lagen bij de diverse rubrieken.

Enkele tientallen mensen maakten van de gelegenheid gebruik om op deze Open Monumentendag de kerk van binnen te bekijken. De gidsen waren goed op de hoogte van alle kerkzaken en konden dat uitstekend op de gasten overbrengen.