deHattemer.nl

Vrijdag, 29 mei 2020

Het laatste nieuws uit Hattem

Rotaryclub Hattem-Heerde regelt “Praathuis” voor woonzorgcentra

Rotaryclub Hattem-Heerde regelt “Praathuis” voor woonzorgcentra
Op de foto links Gerdien Sloot/WZC Brinkhoven, rechts Jan Hulleman (voorzitter) en Marielle Karssing van Rotaryclub Hattem-Heerde
Redactie: dehattemer

HATTEM/HEERDE- Schrijnend vonden de leden van Rotaryclub Hattem-Heerde dat de ouderen in de woonzorgcentra het al zo’n lange periode moesten stellen zonder bezoek van hun kinderen en kleinkinderen. "Hoe lief en zorgzaam de medewerkers van het woonzorgcentrum ook zijn, juist in deze zware tijd, waarin het coronavirus met name in Heerde ongekend hard heeft toegeslagen, heb je als oudere behoefte aan een troostend woord van je eigen familieleden."

Het fysieke contact is nog niet mogelijk, maar een gesprekje met de familie moest toch geregeld kunnen worden. Daarom sloegen de leden van Rotaryclub Hattem-Heerde de handen ineen en werd er in overleg met Woonzorgcentrum Hanzeheerd Brinkhoven in een daarvoor geschikte ruimte een wand geplaatst met een raam en een deur inclusief een spreek/luisterinstallatie. Vrijdag 15 mei is de kamer al in gebruik genomen tot grote vreugde van de bewoners. Er werd direct al volop gebruik van gemaakt en iedereen was enthousiast.

Het is de bedoeling om ook bij Hofje Wendakker een dergelijke mogelijkheid te bieden; daar wordt op korte termijn een containerunit met spreek/luisterinstallatie geplaatst. Deze containeruinit is gesponsord door el-Tec Elektrotechnologie Hattem. Op dit moment wordt door de Rotaryclubleden hard gewerkt om de unit er spic en span uit te laten zien. Sponsoren als Pruis, Nagelhout en Meijer Wonen leverden hiervoor respectievelijk glas, vloerbedekking en stoelen. Bij Rehoboth is een spreek/luisterinstallatie afgeleverd, die inmiddels al in gebruik is; ook daar zal nog een wand worden geplaatst. Het jaarthema van de Rotaryclub “in beweging” krijgt op deze manier een waardevolle invulling.

Op de foto links Gerdien Sloot/WZC Brinkhoven, rechts Jan Hulleman (voorzitter) en Marielle Karssing van Rotaryclub Hattem-Heerde