deHattemer.nl

Maandag, 6 juli 2020

Het laatste nieuws uit Hattem

Vakantietasjes voor Hattemse kinderen

Vakantietasjes voor Hattemse kinderen
Redactie: dehattemer

HATTEM – Als opvolging van de kerstpakkettenactie maakte Stichting De Fontein in de afgelopen week 90 ‘vakantietasjes’ klaar maken voor kinderen in Hattem.

Stichting Leergeld, Op Koers en VluchtelingenContact Hattem zorgen dat de tasjes op de goede plek terecht komen, zodat de betreffende kinderen iets leuks hebben voor de zomervakantie. Het is voor het eerst dat deze actie in Hattem wordt georganiseerd.

De organisatie Kerk in Actie stimuleert dit project al langer via de kerken. De medewerkers van De Fontein werden op het idee gebracht door leden van een lokale kerk zodat ook De Fontein financieel ondersteund zou worden in de coronatijd.

“Vanuit De Fontein was al vaker het idee geopperd om in de zomer een vervolg op de kerstpakkettenactie te doen. Na overleg met diaconieën, kerken en instanties zijn we op dit plan uitgekomen. Bijna alle Hattemse kerken ondersteunen dit project. Daarom konden we voor veel Hattemse kinderen, die om wat voor reden niet op vakantie kunnen, een vakantietas maken vol met leuke spulletjes.

Uiteindelijk gaat het niet meer om de ondersteuning van De Fontein, maar om een hele leuke actie om kinderen die het nodig hebben een hart onder de riem te steken.

Stichting Leergeld brengt de tasjes rond en de kinderen van VluchtelingenContact Hattem komen de tasjes bij ons in de winkel halen. De Hattemse kerken en enkele Hattemse ondernemers hebben deze actie ondersteund en gefinancierd. Daarvoor willen wij hun hartelijk danken”, geeft Gerda Post namens De Fontein aan.