deHattemer.nl

Zaterdag, 19 september 2020

Het laatste nieuws uit Hattem

Volleyballers beginnen het nieuwe jaar goed

Volleyballers beginnen het nieuwe jaar goed
Redactie: dehattemer

HATTEM- Na een toch wat teleurstellende start in de eerste klasse, met puntensprokkel her en der, was HVV's eerste herenteam gebrand op een verdiende zege. Dit zou moeten gebeuren tegen Volleybalvereniging Zeewolde die zich, als middenmotor zijnde, ongetwijfeld niet zonder slag of stoot verloren zou geven.

HVV begon sterk aan de eerste set en liep vrij makkelijk een paar punten weg. Een flinke serviceserie van Zeewolde bleek het kantelpunt van het eerste bedrijf te zijn. HVV wankelde en wist niet tijdig te herstellen. Dit resulteerde in een nipte 22-25 winst voor de gasten. In een tweede set pakte Berends en Slump HS1 het verzorgde spel weer op. Een verdiende voorsprong werd al snel neergezet. Rick zorgde in deze set voor een gecontroleerde defensie, waar Thomas aanvallend uitblonk met een paar mooie diagonale ballen. Nog voor Zeewolde het in de laatste punten spannend wist te maken, trok HVV de setstand gelijk met een score van 25-17. In de derde set liep Tiemen een aantal fraaie aanvalsmanoeuvres en ook de midden kon zo nu en dan bij het spel betrokken worden. Resultaat: ook de derde set werd op naam van HVV weggeschreven met een stand van 25-21. HVV was hiermee slechts een set verwijderd van de winst, maar liet zich in de vierde set de kaas van het brood eten. Er werd veel verloren via het blok. Defensief had HVV het zwaar, nu Zeewolde opnieuw hun meest scorende aanvaller veel wist te vinden. Jeffrey werd dan ook snel gebracht op het midden, om met lengte de schade te beperken. Dit mocht helaas niet baten en nadat 17-25 op het scorebord verscheen, bleek er wederom een vijfde set gespeeld te moeten worden.

Beslissende laatste set

De Hattemers zijn onderhand aardig bekend met het fenomeen van de beslissende laatste set. Met veel overtuiging werd de set ingezet en HVV stond al snel 5 punten los. De tegenstander had met veel fouten een lastige start, maar ook de thuisploeg voelde de druk en helemaal vrijuit speelde HVV dan ook niet. Het einde kende een spannende ontknoping. Met 17-15 pakte HVV uiteindelijk toch de langverwachte winst.

Is dit het begin van een wederopstanding van het eerste? U kunt het zelf meemaken tijdens de volgende pot, als N.V.C. uit Nijkerk langskomt in de Marke. Op donderdag 23 januari, 20.30 uur mag HVV zich opnieuw opmaken voor een ongetwijfeld spannende wedstrijd. Op papier een lastige wedstrijd, maar daarmee is nog niks beslist. U bent van harte welkom om de wedstrijd bij te wonen.