<< Ga terug

Vrijwilligersacademie NOV

Vrijwilligersacademie NOV

HATTEM- De Vrijwilligersacademie NOV heeft begin dit jaar twee avonden voor vrijwilligers georganiseerd.

In januari was er een training die werd gegeven door het Rode Kruis. Tijdens deze avond ging het over verschillende noodsituaties en werd besproken hoe je je hierop voor kan bereiden. Welke tips kan je mensen thuis geven, waar hou je rekening mee als je een groep begeleidt en hoe waarborg je veiligheid in een wijkcentrum. Begin februari werd een training verzorgd door Samen Dementie Vriendelijk. Een leerzame avond over dementie, de verschillende soorten dementie en het herkennen van dementie. Er werd besproken hoe je het best kan omgaan met mensen met dementie. Deelnemers kregen verschillende tips en voorbeelden hoe te handelen en ontvingen na afloop een certificaat. Tijdens beide avonden waren vrijwilligers van verschillende verenigingen en organisaties uit Epe, Vaassen, Wapenveld, Heerde en Hattem aanwezig. De Vrijwilligersacademie kijkt terug op twee geslaagde avonden.

Op dit moment is de Vrijwilligersacademie het programma verder aan het invullen. De Academie hoort graag welk onderwerp volgens u aan bod moet komen. De volgende worpshops staan nog op het programma: Alternatieve bestuursvormen voor de vereniging, Woensdag 4 maart, aanvang 19.30 uur, Episch centrum, Pastor Somstraat 2-4, Epe. Omgaan met mensen met lichte beperkingen of autisme, woensdag 15 april, aanvang 19.30 uur, Rode Kruis-gebouw, Van Galenstraat 40, Hattem

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Henk Buerman, tel. 06-52660063, hbuerman@rodekruis.nl. Inschrijving via:

https://koppelswoe.nl/diensten/epedoet-coordinatiepunt-vrijwilligerswerk/.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo