deHattemer.nl

Maandag, 10 augustus 2020

Het laatste nieuws uit Hattem

Welkom Terugbeker Hattemse Golf Club

Welkom Terugbeker Hattemse Golf Club
Redactie: Angela van Erven

HATTEM – Tjamko Bootsma en Pieter van Staveren zijn de winnaars geworden van de ‘Welkom Terugbeker van de Hattemse Golf Club.

‘De Welkom Terugbeker’ is in de plaats gekomen van de HoLa wedstrijd die normaliter aan het begin van het seizoen op de Hattemse Golf Club wordt gespeeld. Tijdens deze wedstrijd spelen teams bestaande uit hoge en lage handicappers met elkaar. Voor alle deelnemers blijkt dit een leerzame wedstrijd. “Door de corona is dit allemaal in het water gevallen. Overigens zijn enkele leden flink ziek van die corona geworden, één heeft er zelfs meer dan 50 dagen op IC gelegen. Zijn golfmaatjes hebben hem zo veel mogelijk opgezocht en inmiddels gaat het herstel van hem en de andere patiënten voorspoedig”, zo laat de organisatie weten. “Het enthousiasme om weer een ‘echte’ wedstrijd te kunnen spelen was groot. De inschrijving was dan ook behoorlijk overtekend, met een uitstekende mix van ervaren en minder ervaren spelers. Ook een aantal nieuwe leden en proefleden waren van de partij. En weer een als vanouds gezellige afsluiting met hapjes en drankjes op het terras van clubhuis de Hattemse Hoeve”.

Vanwege het 90-jarig jubileum van de Hattemse Golf Club dit jaar was een uitgebreid jubileum programma voorbereid. “De feestelijkheden zijn helaas grotendeels ondermijnd door het bekende virus. Doch niet getreurd, in die negentig jaar heeft de club wel meer hobbels meegemaakt, maar het golfhumeur heeft er nooit onder geleden”.