deHattemer.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Het laatste nieuws uit Hattem

Zingen en mediteren voor Moria

Zingen en mediteren voor Moria
Redactie: dehattemer

HATTEM - Op vrijdagavond 2 oktober organiseren Geja de Jong van Yoga bij Geja en Herman Weelink, koordirigent en muziekdocent, een meditatie-, zang- en luistersessie. Met deze actie willen ze geld inzamelen voor Moria.

Afgelopen week werd de schrijnende situatie van kamp Moria onder ieders aandacht gebracht. “Het is zo verdrietig om te zien wat er is gebeurd op Lesbos. Daar willen we iets voor doen! Tegelijk is het lastig om echt iets te kunnen beteken. Daar zit misschien juist wel de kracht. We kunnen namelijk wel meevoelen, erbij stilstaan en samen zingen! Vanuit ons werk als yoga- en muziekdocent organiseren wij deze actie.”

De opbrengst van de actie gaat naar ‘Because we carry’. Een Nederlandse organisatie die heel direct hulp levert op Lesbos. “De richtprijs voor deelname is € 20,- a € 25,- , maar meer is natuurlijk altijd welkom. De opbrengst gaat 100% naar Moria. We rekenen op veel deelnemers, tegelijk houden we bij de actie rekening met de corona-situatie. Er wordt gezorgd voor voldoende veiligheid en afstand.”

Het plan is nog pril en nog niet alle details zijn bekend. Degene die dat willen, kunnen zich al wel vast opgeven. Er is een sessie om 19 uur en een sessie om 21 uur gepland. Opgave kan bij Ilonka Stoppelenburg, die de organisatie voor haar rekening neemt, via mail ilonka.stoppelenburg@xs4all.nl of telefonisch (06) 27 74 29 62.

Meer informatie over dit initiatief in de Hattemer van volgende week.